Циркониевите коронки и мостове са уникални съвременни решения за възстановяване на вашата усмивка и нейната естетика. Зъбните коронки и мостове, изработени от циркониев диоксид, са най- съвременният метод за възстановяване на разрушени или счупени зъби.

 

 

      

 

 
 
Циркониевите зъбни конструкции се изработват с помощта на специална компютъризирана система, наречена CAD/CAM. Технологията CAD/CAM е най-добрата за здравето и естетиката на пациента. Всички зъбни отпечатъци се сканират със специализиран дентален 3D лазерен скенер, зъбните коронки се моделират компютърно със специален CAD софтуер и след това се изработват зъбни коронки и мостове, с помощта на компютърно управлявана машина за обработка на цирконий.

Уважаеми пациенти, 

Имаме удоволствието да ви предствим високотехнологичният свят на зъболечение в SBC Dental!

 
 

 

 

Циркониевите коронки и мостове са най-добрият избор за възстановяване на счупени, силно разрушени зъби или пък такива с лоша естетика. Естетиката при циркония е изключително висока. За разлика от металокерамичните зъбни корони, при циркониевите зъбни коронки и мостове няма метален скелет, който е доста неестетичен, и също така вреден за човешкият организъм, подобно на всеки един метал.

При циркониевите зъбни конструкции няма алергии, няма оцветяване и отдръпване на венците, като при металокерамиката. Циркониевите зъбни коронки и мостове не дразнят венците, защото не отделят метални окиси и други подобни съединения, като металокерамиката. Циркониевите зъби са абсолютно неутрални и напълно биосъвместими в устата на пациента. Циркониевите коронки са много здрави и естествено изглеждащи, сливат се с естесвените зъби и стават неразличими дори за специалисти. По отношение на изработката на цирконий, има основно два метода: Първият е с циркониев скелет, покрит ръчно отгоре с послойно нанесена керамика за цирконий, която придава доста добра естетика на циркониевите зъбни коронки и мостове.

При този метод има вероятност, макар и малка, за отчупване на керамиката от циркониевия скелет и влошаване на функцията и естетиката на възстановените зъби. Подобна вероятност за отчупване на керамика също е възможна и при металокерамичните коронки. Когато се отчупи парченце от металокерамиката, отдолу и се вижда сивият метал, което значително влошава естетиката, особено при предни зъби. Ако подобна фрактура се случи при циркониев скелет, покрит с керамика, това не изглежда толкова зле, защото циркониевият скелет е с цвета на зъбите и почти не се забелязва, но въпреки това естетиката е влошена естетиката.

 

Вторият метод за изработване на циркониеви зъбни коронки и мостове е от изцяло чист цирконий - монолитен материал. Цялата зъбна структура се изгражда от чист цирконий - без нанасяне на керамика, и съответно без риск от отчупване. Така зъбите са много здрави и няма опасност от падане на керамиката. Доскоро този метод на изработване не се използваше, защото обикновеният цирконий е малко по-плътен. От него се правеха само зъбни коронки и мостове за пациенти с бруксизъм /стискане и скърцане със зъби/, поради причината, че чистият цирконий, без нанесена върху него керамика, е изключително здрав. Но този недостатък вече е в миналото - сега, с най-новата, съвременна и техника е възможно да се изработват изцяло циркониеви зъби.  Това е така нареченият мултилеар цирконий. Този циркониев материал е изграден от различни по цвят пластове и така пресъздава много естетично естествените зъби. 

Нашата клиника разполага със собствена зъботехническа лаборатория, която е оборудвана с технология за работа с последно поколение Немски цирконий, произведен в Германия. Нашият цирконий, който е изграден от различни оцветени пластове,  освен това притежава и различни по плътност и трансперентност пластове с до 52% по-прозрачен циркониев оксид, който се оцветява индивидуално за всички пациенти, в зависимост от техните нужди.  Този цирконий е уникален. Ние сме единствените в България и Европа които работим с такъв уникален материал. При нас може да получите най-добрите циркониеви корони и мостове, на  разумни цени. В нашата клиника може да получите изцяло циркониеви зъби корони и мостове на цената на качесвена металокерамика. Също, при избора на циркониеви зъби трябва да се обърне внимание къде и как се изработват, какъв е произходоа на циркония и т.н.т. Някои клиники поръчват изработката на циркониеви зъби на нелинцезирани зъботехнически лаборатори предлагащи цирконий със съмнително качество и произход това е опасно защото този цирконий в повечето случаи съдържа радиация и е опасен за здравето, също така той е слаб и се фрактурира лесно. Някой от предимствата на циркониевите конструкции  спямо другите алтернативи са :

Не съдържат метал, не дразни и оцветява  венците

Био поносим и не предизвиква алергии

Висока естетика и красота

Изключителна здравина спрямо металокерамиката

Най-добрия материал за корони и мостове