ЦИРКОНИЙ CAD/CAM

Циркониевите конструкции се изработват с помоща на  специална компютризирана система наречена CAD/CAM. Технологията CAD/CAM е най-добрата за здравето и естетиката на пациента. Всичко  се сканира с специализиран  дентален 3D лазерен скенер и се изработва с помоща компютърно оправлявана машина за цирконнй .

Циркониевите коронки и мостове са най добрия избор за възстановяване на  счупени, разрушени зъби или пък такива с лоша естетика.Естетиката при циркония е силно развита за разлика от металокерамичните зъби  циркониевите зъби няма метален скелет който е не естетичен и вреди на организъма както всеки един метал в тялото на човека.

 При циркониевите конструкции няма алергии, оцветяване и отдръпване на венеца като при металокерамиката. Циркониевите зъби не дразнят венците защото неотделят метални окиси идруги неща като металокерамиката, циркониевите зъби са абсолютно неотрални в устата на пациента . Циркониевите коронки са много здрави и естествено изглеждащи в устата на пациента сливат се с естесвените зъби и стават неразличими дори за специалисти.По отношение на изработката на цирконий има основно два метода. Първия е циркониев скелет покрит ръчно отгоре послойно нанесена керамика за цирконий  която придава доста добра естетика на циркониевите зъби.

При този метод има вероятност макар и малка за отчупване на керамиката и влошаване на функцията е и естетиката на зъбите. При металокерамиката също вероятността на отчупване е възможна. Когато се отчупи пърченце от металокерамиката метала се показва от долу и се вежда сивия метал, при предни зъби това не е добре. Ако такова нещо случайно се случи при циркония покрит с керамика  това не толква страшно защото циркониевият скелет е с цвета на зъбите и почти не се забелязва с което не се влошава естетиката .

Другия метод за изработване това е от изцяло от чист цирконий- монолитен материал всичко е изградено от цирконий без керамика с риск за отчупване. Така зъбите са много здрави и няма опасност от падане на керамиката. Доскоро този начин не се използваше защото обикновения цирконий е малко по плътен и се правеха само зъби за пациенти с бруксизъм защото чистия цирконий без керамика е изключително здрав .Това вече е разрешено с най новата и съвременна и естетична техника за изцяло циркониеви зъби. Това е така наречения мултилеар цирконий, той е изграден от различни по цвят пластове и така пресъздава  естествените зъби. 

Нашата клиника разполага  собствена зъботехническа лаборатория която е оборудвана с последно поколение Немски цирконий произведен в Германия . Нашия цирконий който освен различните оцветени пластове притежава и различни по плътност и трансперентноси на пластове с до 52% прозрачен цирконй който се оцветява индивидуално за всички пациенти в зависимост от техните нужди.  Този цирконий е уникален Ние сме единствените в България и Европа които работим с такъв уникален материал. Затова при нас може да намерите най- добрите циркониеви корони и мостове  на  разумни цени. В нашата клиника може да получите изцяло циркониеви зъби корони и мостове на цената на качесвена металокерамика. Също при избора на циркониеви зъби трябва да се обърне внимание къде и как се изработват, какъв е произходоа на циркония и т.н.т. Някои клиники поръчват изработката на циркониеви зъби на нелинцезирани зъботехнически лаборатори предлагащи цирконий със съмнително качество и произход това е опасно защото този цирконий в повечето случаи съдържа радиация и е опасен за здравето, също така той е слаб и се фрактурира лесно. Някой от предимствата на циркониевите конструкции  спямо другите алтернативи са :

  • Не съдържат метал, не дразни и оцветява  венците
  • Био поносим и не предизвиква алергии
  • Висока естетика и красота
  • Изключителна здравина спрямо металокерамиката
  • Най-добрия материал за корони и мостове

Наричан "бяла стомана", циркониевият оксид се отличава от останалите материали с невероятната си якост на огъване от 1200 - 1400 MPa. Цирконият е най-надеждния материал, който може да се използва за дълги мостови конструкции - до 16 члени мостове. Коронките и мостовете, изработени от цирконий, са висикоестетични поради добрата си светлопропускливост, отсъствието на метал в конструкцията и липсата на нежелания синиьо-сив метален цвят на венеца, който много често прозира при металокерамичните конструкции. 

 


  

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 8.00 до 20.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден