Лечение на зъбите

Видове зъбни пломби фото полимерни пломби

Пломбата е най разпространения начин на лечение на зъбите при възникване на някакъв дефект със зъбната корона. Пломбите по свята същност са два основни вида .Пломби които се проявяват в зъболекарския кабинет и такива които се изработват в зъботехническа лаборатория Зъбните пломби изработвани в лаборатория се прилагат предимно на силно разрушени зъбни корони те са много прецизни и здрави използват се особено за дъвкателни зъби. Тези пломби са много издръжливи в времето сравнение с всички останали зъбни пломби. Пломбите изготвяни директно в зъболекарския кабинет са основно няколко вида.

  • Пломби от амалгама
  • Пломби от химио полимер
  • Пломби от фото композит

Лечението на зъбите с  амалгама е най старата и  разпространения методика на лечение на зъбите . Тези пломби са лишени  от всякаква естетика и те се отпускат от здравната каса защото са със ниска цена на амалгамата.

Химио полимерните пломби са по добър от амалгамата при тях има някакво подобрение на естетиката те добре прилягат и имат задоволителни резултати.

Фото полимерните пломби са широко застъпени в съвременното зъболечение при тях има много дори и качествени лечения на зъбите. Фото полимерните пломби са с по висока цена от другите зъбни пломби но и резултатите са високи .При нас цените на фото полимерните пломби са на умерени цени като се има в предвид високото качество на използвания фото полимер. Цената на зъбната фото полимерна пломба се определя основно от големината и сложността  на зъбния дефект. Затова цената може да е различна  при едни и същи  зъби цената на пломбата не е определяща от големината на зъба. Например при изграждането на един преден зъб се използват много ефектни маси и трудни техники и затова цената може да е по различна например но от един заден зъб.

Undefined

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 8.00 до 20.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден