Хигиена на зъбните протези

Носенето на зъбни протези променя устната микрофлора. Около протезата се формира микробна плака, която се състои от бактерии и / или дрожди. С течение на времето тези плаки причиняват кариес на останалите естествени зъби и също така могат да бъдат колонизирани от Candida. 
Ето защо от изключителна важност е зъбните протези да бъдат адекватно почиствани ежедневно. 
Но всички, които носят протези знаят, че това не е никак лесна задача. Това е така, защото четките, пастите и таблетките не са ефикасни при почистване на протези. Още повече, те увреждат структурата на протезите, което в последствие спомага за натрупване на още по-голямо количество плаки. 
Зъбните протези се нуждаят от ежедневно ПРОФЕСИОНАЛНО почистване в дълбочина, което до скоро нямаше как да се извършва в домашни условия. Сега, вече и в България, на разположение е революционният професионален препарат за почистване и реновиране на зъбни протези от всякакъв вид - RENEW DENTURE CLEANER. RENEW сe произвежда при в Канада, което гарантира най-високото му качество и е безспорен световен лидер в почистването на зъбни протези повече от 30 години.
RENEW е професионален продукт за почистване на протези, които може да се използва със същият успех в домашни условия, благодарение на уникалната си формула. 
За да бъдат чисти и свежи зъбните ви протези е достатъчно просто да ги поставите в RENEW разтвор за двадесет минути на ден. RENEW отстранява гарантирано и в дълбочина всякакви плаки и наслоявания, зъбен камък, петна от храни, напитки, никотин, като витализира и удължава живота на материалите, от които е изработена протезата. 
За повече информация http://dent-zubi.com/preparati-tabletki-za-pochistvane-zubni-protezi