Акрилните протези или така наречените плакови протези, се изработват от акрилна пластмаса. Те са твърди, за разлика от протезите ТермоСенс. Акрилната пластмаса, от която се изработват,  се състои от два компонента - полимер и мономер , т. е. прах и течност.  След смесването им в определени пропорции се получава тестообразна маса, която се пресова и полимеризира на водна баня при определена температура. 

За изработване на частични и тотални протези от акрилна пластмаса нашата зъботехническа лаборатория използва иновативната система Vertex Castapress.  Тази система е разработена от холандската фирма VERTEX – DENTAL -  основен световен производител на материали за протези, и се отличава с различната технология на работа, водеща до възхитителни резултати и перфектно качество. Технологията се различава от класическата.  Съотношението прах - течност, което е много точно, се измерва с електронна везна. Моделът се опакова в силикон,  в който се налива пластмаса с водна консистенция. Така се пресъздава всички  контури  много точно, за разлика от клсическата, която се пресова и е значително по-неточна.  VERTEX се полимеризира под налягане от 2.5 бара, при което се елиминират всички шупли, материала се уплътнява и става изключително здрав. Има и специална течност за здравото свързване на зъбната гарнитура с пластмасата. Полимеризацията протича  при 55 градуса и не остава остатъчен мономер, който е токсичен и предизвиква алергии,  както при другите пластмаси.

В Стоматологичен център  SBC Dental всички протези се изработват с висококачествени многослойни зъбни гарнитури, БЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА. Многослойните зъбни гарнитури са високоестетични и се доближават максимално до вида на естествените зъби. Освен това многослойните зъбни гарнитури имат по-висока механична и химична устойчивост. Тези зъби се износват много по-трудно и запазват добрия си вид много по-дълго.
Всички протези се изработват в артикулатор с индивидуални или средни стойности, което гарантира най-висока точност.