Циркониеви корони и мостове

Циркониеви корони и мостове

Submitted by admin on Tue, 2021-01-05 13:32 with 0 comment

Наричан "бяла стомана", циркониевият оксид се отличава от останалите материали с невероятната си якост на огъване от 1200 - 1400 MPa. Цирконият е най-надеждният материал за изработка на зъбни коронки и мостове, който може да се използва дори и за дълги мостови конструкции - до 16 члени мостове. Коронките и мостовете, изработени от цирконий, са висикоестетични поради добрата си светлопропускливост, отсъствието на метал в конструкцията и липсата на нежелания синиьо-сив метален цвят на венеца, който много често прозира при металокерамичните конструкции. Със своите здравина и лекота, превъзхождащи трикратно тези на стоманата и титана, циркониевите зъбни корони и мостове са изключително устойчиви на счупване. 

През последните десетилетия този първокласен материал - цирконият, се използва в медицината за направа на изкуствени стави, а сега вече намира приложение и в денталната медицина. Циркониевите зъби се произвеждат  по CAD/CAM технология. CAD/CAM представляват две отделни програми  които са взаимно свързани. В CAD модула става компютърното сканиране на модела и последващото го цифрово моделиране и получаване на 3D виртуален модел. Полученият виртуален 3D модел се прехвърля в CAD модула, където се извършва "превръщането" му в цифрички и буквички  и от там - в G-кодове, които командват машината за изрязване на циркониевия оксид. 

ПРЕДИМСТВА НА ЦИРКОНИЕВИТЕ КОРОНИ И МОСТОВЕ: цирконият има изключително висока устойчивост на счупване цирконият е киселинно устойчив - не потъмнява цирконий може да се използва в случаи на много дълги мостове - 16 свързани единици циркониевите коронки и ициркониевите мостове имат великолепни естетически качества - мното добра светло пропускливост, изключително висока точност и прецизност, ненадмината естетика отлична биосъвместимост на циркониевите конструкции с човешкия организъм ниска топопроводимост циркониевите корони и мостове са без тъмни маргинални граници (венци)

ОЩЕ ЗА ЦИРКОНИЯТ И ЦИРКОНИЕВИТЕ МОСТОВЕ И КОРОНКИ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК >>>

Тагове

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден