циркониеви коронки и мостове

циркониеви коронки и мостове

Submitted by admin on Tue, 2021-01-05 10:06 with 0 comment

Първият и основен вид циркониеви конструкции - това са изрязани с помощта на CAD/CAM технология кепета от цирконий, които се  инкрустират (покриват) с керамика, подобно на металокерамиката. В този случай цирконевите кепета за коронки и мостове се покрива с керамика за да се постигне по-висока естетика, защото този вид цирконий е много плътен и бял. Това е стара технология, която широко и масово се предлага в България. Има задоволителна естетика, но основен недостатък при нея е, че много често керамиката се отчупва от циркониевите коронки и мостове, в резултат на което отдолу се показва плътният и бял циркониев скелет. Понякога  този вид циркониевите корони и мостове се чупят, защото КТР (кофицентът на термично разширение) на керамиката и циркония се разминава и от там керамиката се напуква и пада от циркониевия  скелет.  

Вторият вариант за изработване на циркониеви зъбни коронки и мостове е така нареченият цирконий "фул контур" - пълен контур. Това са циркониеви коронки и мостове, направени изцяло от цирконий, който не е покрит отгоре с керамика. Този вид циркониеви коронки и мостове "пълен контур" се оцветява от горе с боички, но тъй като няма нужната естетика, се използва основно за задни зъби и за хора с бруксизъм  (скърцане със зъби, обикновено по време на сън). 

Има и трети вид циркониеви коронки и москове с поставянето на прес керамика върху циркониевите коронки и мостове . Има задоволителна естетика донякъде, защото прес керамиката е едноцветна  и по плътна от чистата керамика и също се оцветява с боички повърхностно, което не много добро защото цвета идва от повърхноста а не отвътрешноста  като естествените зъби.

И последния вариант е Мултилеар цирконий е относително добър вариант. При него е характерно, че той е изработен от няколко слоя, предварително оцветени при производството още в завода. Границата между слоевете е много рязка и се забелязва и затова се "маскира" с различни глазури и боички.  Съвсем скоро ще пуснем  нова техника  за изработване на зъбни коронки и мостове от цирконнй в момента все още я тестваме  като я отвърдим ще ви запознаем и с нея.

Тагове

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден