Всичко, което трябва да знаете за избелването на зъби

Всичко, което трябва да знаете за избелването на зъби

Submitted by admin on Sat, 2022-08-20 16:16 with 0 comment

Колко пъти сте поглеждали нечия усмивка и сте си казвали „Уау! Иска ми се зъбите ми да изглеждат толкова бели"? Всички изпитваме малко завист от време на време, но знаете ли, че е по-лесно, отколкото си мислите, да имате искрящо бели зъби?

В SBC Dental предлагаме на своите пациенти различни опции за избелване на зъби, включително самостоятелно избелване на зъбите в дома, избелване на зъбите на зъболекарския стол (избелването се извършва в кабинет от зъболекар) със лазер или с UV лампа. Но преди да започнете своята трансформация към изкрящо бяла усмивка, има няколко неща, които смятаме, че трябва да знаете за избелването на зъбите. По-долу сме изброили нашите най-добри съвети, но, както винаги, ако имате въпроси, винаги сте добре дошли да ни се обадите или да резервирате консултация с наш специалист.

Как да разбера дали зъбите ми са подходящи за избелване?

Преди да предприемете каквото и да е избелване на зъбите, трябва да дойдете при нас, за да се уверим, че вашите зъби и венци са здрави. 

 

Може да си мислите, че нямате кариеси по зъбите си, но това, че не ги виждате или усещате, не означава, че ги няма. Често се образуват кариеси между зъбите или около стари, износени пломби. Само зъболекар може да ги намери и ако търсите добър зъболекар в град София, случайно знаем къде да го намерим :)

 

Какво ще стане, ако имам пломби, коронки или фасети? Мога ли пак да избеля зъбите си?

 

Избелването на зъбите няма да промени цвета на вашите стари пломби, корони или фасети, така че внимавайте, ако планирате да използвате продукти за избелване на зъби у дома, които не са предназначени за професионално използване от зъболекар. 

 

Трябва ли да се подложа на професионално почистване на зъбен камък и зъбна плака , преди да се подложа на лечение за избелване на зъбите?

Абсолютно! Казано по този начин, бихте ли нанесли фалшив тен върху кожата си, ако е покрита с кал или мръсотия? Разбира се, че не – кой иска петна и непривлекателни линии на тена си !?

Същото е и със зъбите ви. Професионалното почистване с на зъбен камък и плака от наш зъболекар ще премахне всички замърсявания и натрупвания и ще подготви зъбите ви за максимална яркост от избелването на зъбите.

 

Какво ще кажете за чувствителността? Чувал съм, че може да е болезнено

Както се казва, без болка няма печалба, нали? Няма да лъжем, чувствителността на зъбите след избелване, макар и рядко срещана, може да се появи. Страхотната новина е, че дори и да се появи, чувствителността ще изчезне няколко часа след избелването на зъбите.

Освен това, в SBC Dental, ние задължително третираме след избелване зъбите на пациентите си с десенсибилизираща паста, която предодвратява появата на чувствителност. Ние също така използваме реномиран, проверен избелващ гел с вградени десенсибилизатори, които е предназначен за професионална употреба.

Колко бели ще станат зъбите ми?

Толкова често ни питат това. Истината е, че зъбите на всеки пациент се избелват по различен начин и наистина зависи от това кой процес работи най-добре за вас, вашия начин на живот и колко време имате.

Избелването на зъбите е като слънчевия тен. Докато някои хора просто излизат на слънце и стават златистокафяви, някои хора имат зъби, които стават супер ярки наистина бързо. За други зъбите може да отнеме повече време, за да се изсветлят зъбите или може да не изсветлят в същата степен.

Знаем, че 95% от хората имат зъби, които ще променят цвета си, но няма начин някой да може да предвиди колко ярки ще бъдат вашите зъби след лечение по избелване на зъбите.

Какво ще кажете за избелващите продукти от супермаркета или онлайн?

Избелването на зъбите е инвестиция във вашата усмивка и като всички инвестиции, ние ви препоръчваме да разберете вашите възможности, да потърсите професионален съвет и да се чувствате комфортно с практикуващия, който извършва вашата процедура.

Съветваме ви да внимавате с продуктите, които купувате онлайн. Те може да са неподходящи за вашата уста, да са фалшиви продукти или да не са произведени по съответните стандарти за качество и безопастност. Някои продукти може да съдържат съставки, които изобщо не действат, или, още по-лошо, съставки, които причиняват необратими щети на вашите зъби, венци, бузи и устни, включително и такива съставки, които има голяма опастност да "умъртвят" зъбите ви.

 

В SBC Dental използваме само най-добрите продукти за дентална медицина – те винаги отговарят на всички изисквания и могат да се прилагат само от дентални специалисти. По-важното е, че при нас получавате нашия многогодишен опит и експертни насоки по време на лечението.

 

Как мога да запиша консултация за избелване на зъби?

За да получите дълготрайната красива бяла усмивка, за която винаги сте мечтали, елате и поговорете с един от нашите опитни практикуващи.

Просто се обадете се на 0886 06 77 58 и един от нашите приятелски настроени членове на екипа ще ви резервира час.

 

Ако тази статия ви е харесала, защо не я споделите във Facebook с приятелите си?

LEAVE A REPLY

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Тагове

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден