Какво представляват зъбните импланти?

Какво представляват зъбните импланти?

Submitted by admin on Sun, 2023-08-20 16:17 with 0 comment

Зъбните импланти са медицинско-стоматологична процедура, предназначена да замести един или повече липсващи зъби, като предоставя практичен, естетичен и трайен резултат. Те са изкуствени зъби, които са поставени в челюстта, създавайки стабилна основа за коронки, мостове или протези. Зъбните импланти са изработени от биосъвместими материали, като обикновено се използва титаний. Този материал е с висока издръжливост и ниска алергенност. Освен титаний, могат да бъдат използвани и други материали, като цинкови и керамични импланти. Процедурата на поставяне на зъбни импланти се извършва от специализирани стоматолози или челюстно-лицеви хирурзи и се състои от няколко стъпки. Първоначално се извършва оценка на пациента, за да се определи дали има подходящо количество костна тъкан за поставянето на импланти и дали няма други здравословни проблеми, които да пречат на процедурата.След това се извършва операция, при която се поставят имплантите в челюстта под местната анестезия. В следващите месеци, имплантите се прикрепват към костта чрез процес, наречен остеоинтеграция. Това означава, че имплантите започват да се сливат-срастват с костта, образувайки здрава и стабилна основа.След завършване на остеоинтеграцията, следва фазата на протезиране, където се изработят и прикрепят коронки, мостове или протези върху имплантите. Те са изработени индивидуално за всеки пациент, за да се постигне най-естетичния външен вид и оптимална функционалност. Зъбните импланти представляват значителна предимство пред алтернативните методи за заместване на липсващи зъби, като например мостове или протези. Те посрещат нуждите на пациента по най-добрия начин, като предоставят стабилност и комфорт, като заличават възможността за движение или причиняване на дискомфорт по време на говорене, хранене.

Освен това, зъбните импланти имат дълъг експлоатационен живот, при правилна грижа и поддържане, което ги прави икономически рентабилни в дългосрочен план. Те не се разрушават и не изискват замяна като при традиционните протези. Зъбните импланти предоставят по-добър външен вид, защото не биват видими и не причиняват никакви промени във външността на лицето.

 Зъбните импланти  осигуряват дълготраен резултат и подобряват качеството на живота на пациента, предоставяйки му възможността да се усмихва с увереност и да се наслаждава на храненето без каквито и да било проблеми.

LEAVE A REPLY

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Тагове

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден