Зъбни протези за млади хора

Зъбни протези за млади хора

Submitted by admin on Sun, 2023-07-23 22:57 with 0 comment

Зъбните протези не са само за по-възрастни пациенти! Благодарение на напредъка в технологиите и впечатляващото качество, може да не забележите, че млади хора ползват зъбни протези. И ще се изненадате колко често срещана е нуждата от протези сред младите хора! Националният институт за дентални изследвания на САЩ съобщава, че на хора на възраст между 20 и 34 години им липсват средно 5,1 зъба.

Протезите също така не са само за тотално цялостно заместване на зъбите. По-младите пациенти със зъбни протези особено често избират частични снемаеми протези или зъбни импланти, които мога да помогнат да запазите останалите си естествени зъби за години напред. Въпреки че технически няма възрастово ограничение за зъбни протези, ще трябва да се консултирате с квалифициран дентален лекар, за да намерите най-доброто решение за вас - независимо от възрастта ви.

Условия, водещи до необходимостта от протези за млади възрастни
Млади възрастни на 20 години и дори тийнейджъри имат нужда от зъбни протези по много причини. Заболяването на венците, кариесите, лошата орална хигиена и изборът на начин на живот често са най-честите причини за загуба на зъби при млади възрастни. Някои генетични или медицински състояния, като киселинен рефлукс, също могат да допринесат за ерозия на зъбите и евентуална загуба на зъби. Спортните травми са друга често срещана причина за загуба на зъби при младите хора.

Важно е да запомните, че липсващите зъби могат да доведат до разместване и неправилно подравняване на останалите ви зъби, което може да причини болка, да затрудни храненето, да доведе до повече кариес за останалите ви зъби и дори да промени формата на устата ви. Животът с липсващи зъби също увеличава риска от загуба на костна маса и развитие на заболяване на венците, което може да доведе до други сериозни здравословни проблеми. И колкото по-дълго отлагате поставянето на протези в ранна възраст, толкова по-тежък може да стане вашият случай.

Предимства на протезите за млади хора
Поставянето на протези в ранна възраст не е нещо лошо и животът с липсващи зъби не трябва да ви влияе лично, професионално или емоционално. Замяната на празнини в зъбните редици със зъбни протези не само ще подобри усмивката ви, но протезите могат да помогнат да:

 • Повишите своята увереност
 • Подобрите говорните си умения
 • Защитите съществуващите си естествени зъби
 • Предотвратите здравословни проблеми
 • Възстановите обичайните си хранителни навици
 • Поддържате мускулния тонус на лицето и челюстта

Ако имате нужда от цели тотални протези или частични протези, за да замените липсващите зъби, ние от SBC Dental можем да ви помогнем.

Ако смятате, че имате нужда от помощ, не чакайте! Носенето на зъбни протези в ранна възраст може да ви се струва непосилно, но ние сме тук, за да ви помогнем на всяка стъпка с достъпни и висококачествени експертни грижи. Потърсете ни на 0886 067758 , за да обсъдим различните възможности за възстановяване на зъбите ви, напълно приспособими към вашите нужди и бюджет.

LEAVE A REPLY

Filtered HTML

 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.

Тагове

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

 • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
 • Събота: почивен ден
 • Неделя: почивен ден