Фотополимерни пломби цени

Видове зъбни пломби, фото полимерни пломби

Най-разпространения метод за завършване лечението на зъбния кариес е поставянето на обтурация - зъбна пломба. Зъбните пломби по свята същност са два основни вида. Зъбни пломби, които се изработват в зъболекарския кабинет и такива, които се изработват в зъботехническа лаборатория. Зъбните пломби изработвани в лаборатория се прилагат предимно на силно разрушени зъбни корони те са много прецизни и здрави и се използват предимно за дъвкателни зъби. Тези пломби са много издръжливи в времето, в сравнение с всички останали зъбни пломби. Пломбите, изготвяни директно в зъболекарския кабинет, са основно няколко вида:

1. Пломби от амалгама

2. Пломби от химиополимер

3. Пломби от фотокомпозит

1. 2. 3.

 

Лечението на зъбите с амалгама е най-старата и  разпространена методика за лечение на зъбите. Амалгамените обтурации - пломби са лишени от всякаква естетика.

 

Химиополимерните пломби са по-добър вариант от амалгаменте.  При този вид обтурации има някакво подобрение на естетиката и имат задоволителни резултати. Поставят се в области, в които не може да се изолира слюнката.

 

Фотополимерните пломби са широко застъпени в съвременното зъболечение. С тях се постига висококачествено лечения на зъбния кариес. Фотополимерните обтурации /пломби/ са с по-висока цена от амалгамените и химиополимерните зъбни пломби, но и резултатите са по-високи.

Ние в SBC Dental използваме единствено и само с фотополимери - фотополимерни бели пломби. При нас цените на фотополимерните пломби са на умерени цени като се има в предвид високото качество на използвания фотополимер. Цената на зъбната фотополимерна пломба се определя основно от големината и сложността на зъбния дефект, също така дали ще се изработва в зъботехническа лаборатория или директно в кабинета. За това цената може да е различна при едни и същи зъби. Например при изграждането на един преден зъб се използват много ефектни маси и трудни техники и затова цената може да е по различна например но от един заден зъб.

      

      

Лечение на зъбен кариес с фотополимерна обтурация, изработена директно в кабинет

Пломбите, които се изработват в лаборатория са за пациенти, които имат много високи изисквания за естетика и качество. Тези пломби се изработват най-често от прес керамика или цирконий.

Също в нашата клиника предлагаме и пломби от специален фото полимерен-нано хибрид  който е с уникални качества като естетика, здравина и издръжливост в времето. Той е уникален най-вече с това, че след като се постави, приема цвета на съседните зъби като хамелеон  и пломбата става незабележима. Този вид пломби са подходящи и за пациенти, които избелват зъбите си, защото няма нужда от подмяна на пломбите, тъй като те ще приемат новия цвят на зъбите. Звучи малко като фокус, но това е самата истина, която се случва реално. При нас има материали дори и от фантазиите.

 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден