Хирургични лазерни корекции

 

Хирургичната лазерна корекция за естетика на венците и букалните връзки е процедура, която се извършва с помощта на лазерна технология и има за цел подобряване на външния вид и функционалността на тези структури в устната кухина. Тази процедура се извършва от квалифицирани стоматолози и има различни предимства пред традиционните методи.

Венците са гуменички, които покриват зъбите и се свързват с тях чрез букални връзки. В коректния изглед, венците трябва да бъдат розови и равномерно завършени около зъбите. Но поради различни причини, като състаряване, инфекции, генетика или заемане на вредни навици като пушене, венците могат да се променят в цвят и форма. Това може да доведе до нежелани естетически промени, които могат да повлияят на самочувствието на човека.

Хирургичната лазерна корекция за естетика на венците и букалните връзки е сравнително нова процедура, основана на използването на лазерна светлина. Процедурата се извършва с малки инцизии, извършвани с помощта на лазерен скалпел. Тези инцизии позволяват на стоматолога да променя формата и височината на венците и букалните връзки, като внесе необходимите корекции.


      


Използването на лазер поддържа по-добра хигиена на устната кухина и бързо оздравяване на рани и инцизии. Този метод е по-малко инвазивен и по-приятен за пациента в сравнение с традиционните методи, като например използването на скалпел или кърлици. Лазерната светлина има антисептични и антиинфекциозни свойства, които помагат за бързото и безопасно изпълнение на процедурата.

В същото време, лазерната корекция на венците и букалните връзки предоставя и естетически резултати, които са по-естествени и безболезнени. С помощта на лазера, стоматолозите могат да променят контура и цвета на венците, като постигнат по-равномерно разпределение на пигментите и по-естествена форма. Това може да подобри усмивката на пациента и да увеличи самочувствието му.

В крайна сметка, хирургичната лазерна корекция за естетика на венците и букалните връзки е иновативна процедура, която предоставя много предимства пред традиционните методи. Пациентите могат да се възползват от по-бързо оздравяване и по-малко болка, по-добра естетика на устата и по-голямо самочувствие. Все пак, преди да вземете решение за такава процедура, е препоръчително да консултирате се с професионален стоматолог, който да разгледа вашето състояние и да ви даде подходящ съвет.

 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден