Кореново лечение на зъби

Кореново ендодонтско лечение на зъби

Кореновото лечение е изключително отговорен етап от лечението на зъбите. От проведеното кореново лечение зависи дали един зъб ще остане в устата  или ще се извади.

Как трябва да се извършва съвременното кореново лечение?

Съвременното правилно кореново лечение трябва да се извършва със специален ендодонтски мотор, комбиниран с апекс локатор и специални еластични титаниеви инструменти. По този начин  се избягва перфориране на зъбния корен. С използването на титаниеви инструменте се избягва рискът от счупване на ръчни инструменти, остатъчни фрагменти от които в последствие инфектират в кореновия канал и водят до екстракция /изваждане на зъбът/. При неправилно лечение може да се появи болка при запълване на коренови канали. При нас  не се използват ръчни инструменти, с цел  да се избегне всичко това.

При лечение на възпалени корени използваме специален дентален лазер, с които постигаме резултати,  които не могат да се достигнат дори и с най-добрите медикаменти.

Използваме специална апаратура за обработка на кореновите канали, която вкарва контролирано  машинно с голяма точност медикаменти. По този начин каналите се обработват перфектно,  което при ръчната обработка на коренови канали е невъзможно. Така се избягва болка след кореново лечение.

За разлика от повечето други зъболекари, за запълването на кореновите канали, ние в SBC Dental използваме специален медикамент, който възстановява част от изгубения поради инфекцията корен. Масово този медикамент се избягва от много зъболекари поради високата му цена и се използват нискокачествени заместители които не дават добри резултати. линк биоентин .За сега това е най добрият медикамент в световен аспект.

При на не се използва арсен за умъртвяване и изваждане нерва на зъба, както се използва масово. При използването за умъртвяване на нерв с арсен се предизвиква не само умъртвяване на зъба, но също така се предизвиква и умъртвяване на съседните тъкани около засегнатите зъби. В нормалните държави и дори и в нашата държава  използването на арсен е забранено от много години, но въпреки това го използват масово.

В SBC Dental гарантирано може да откриете  най-доброто кореново лечение на зъбите,  тъй като разполагаме с най-добрата апаратура и медикаменти за нужното  кореново лечение.

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден