Коронки и мостове от прескерамика - литиев дисиликат

Прогресът в стоматологията през последните години е впечатляващ. Едно от основните постижения е въвеждането на нови материали, които заместват традиционните металокерамики и имат значително по-добри характеристики. Един такъв материал е прескерамиката - литиев дисиликат, която се използва за изработка на коронки и мостове.

Първо и най-важно, трябва да отбележим, че прескерамиката предлага изключителна естетика. Това означава, че коронките и мостовете от този материал ще бъдат почти неразличими от естествените зъби. Те се хармонизират перфектно със съществуващата зъбна структура, като осигуряват напълно естествен вид на усмивката.

Освен визуалната естетика, прескерамиката  се отличава и с особено добри механични свойства. Това означава, че коронката или мостът от този материал са много здрави и устойчиви на натиск, което гарантира продължителна издръжливост. Те се справят отлично с натоварванията при хранене и говорене, като не се съсипват или счупват лесно но са подходящи само за зъби разположени в фронта.

Един от големите плюсове на коронките и мостовете от прескерамика - литиев дисиликат е и тяхната биосъвместимост. Този материал не предизвиква алергични реакции или нежелани ефекти в устната кухина. Това го прави подходящ избор за почти всички пациенти, без значение от тяхната индивидуална чувствителност или алергии.

Тези материали са по-скъпи от традиционните зъбни протези от метал и порцелан- металокерамика. Това може да се окаже пречка за някои пациенти, които имат ограничен бюджет или нямат възможността да се отпуснат за този вид терапия.

От друга страна, стойността на прескерамиката - литиев дисиликат може да бъде оправдана с дългосрочните й предимства. Коронките и мостовете от този материал имат по-дълъг живот спрямо традиционните металокерамики, което означава, че пациентът ще трябва да извърши по-малко ремонтни и поддръжни процедури.

Коронките и мостовете от прескерамика - литиев дисиликат са съвременно решение за изработка на зъбни протези с изключителна естетика, добри механични свойства и биосъвместимост. Въпреки по-високата им цена, предимствата, които предлагат, са свързани с дългосрочна издръжливост и удовлетворение от качеството на терапията. Това ги прави предпочитан избор на много пациенти и стоматолози в съвременната стоматология.

 

 
 
 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден