Лазерна корекция на венците

Процес на естетично лечение на венците как работи?

Естетичното лечение на венците може да възстанови липсата на тъкан на венците чрез скулптуриране на тъкани или да удължи зъба с удължаване на короната. Тези две процедури се препоръчват на пациентите, за да подобрят вида на усмивката си с минимално инвазивни техники. Скулптурирането на тъканите се извършва чрез минимално инвазивна микрохирургична техника. Зъболекарят поправя рецесията на венците често без необходимост от присаждане на тъкан. Удължаването на короната разкрива по-голяма част от зъба при пациенти с гумена усмивка. Зъболекарят ще балансира тъканта на венците и зъбите, като промени формата на венците и костната тъкан. Въпреки че и двете процедури са предназначени за коригиране на естетични проблеми, те могат също така да предотвратят появата на други проблеми със зъбите в бъдеще.

 

Какво представлява контурирането на венците?

Тази процедура използва специализирани инструменти или лазер за извършване на аблтация, която премахва излишната тъкан на венците, растяща над зъбите. Днес базираните на лазер процедури набират все по-голяма скорост, тъй като технологията помага за запечатването на тъканта, за да се намали кървенето, създава по-прецизна форма и по-добре се насочва към вдлъбнати зони или джобове, където могат да се събират бактерии. По здравословни причини контурирането на венците забавя прогресията на кариеса. При пациенти с пародонтално заболяване отстраняването на излишната тъкан може да ограничи повторната поява.

 

Гингивектомия (контуриране на венците):  Процесът на премахване на излишните венци в областите, където се образуват гингивални израстъци и дълбоки джобове. Изравняват се венците и се придава естетичен вид на пациента.

 

 

 

Гингивопластика:  Методът, прилаган за коригиране на прекомерна гингива или асиметрично изравняване. По-естетичен външен вид се получава с допълнителни протетични лечения ( фасети, циркониеви коронки и др.).

 

Какво да очаквам?

Пародонтолозите сега използват лазери, за да отрежат излишната тъкан на венците, която може да направи зъбите ви да изглеждат къси и да създадат „лепкава усмивка“. Това позволява процедурата да продължи само около час с минимална болка, кратко време за възстановяване и без шевове или кървене. Ние поставяме компютърна  упойка  върху венците преди операцията, за да ви помогне да не чувствате болка.

 

ГАЛЕРИЯ ЗА РЕФОРМИРАНЕ НА ВЕНЦИ

 

Естетиката на венците обработва изображения

След грижи

Вашият зъболекар ще ви даде някои инструкции, които да следвате по време на заздравяването. Уверете се, че ги следвате сериозно. Тези съвети могат да ви помогнат да намалите дискомфорта, свързан с операцията.

Вземете болкоуспокояващите според предписанията на зъболекаря. Не прилагайте аспирин върху венците, мислейки, че ще намали болката, защото не може. Това само ще влоши нещата.

Яжте храни като тестени изделия, извара, кисело мляко, сладолед и други меки храни. Избягвайте храни с много подправки или твърди храни, докато венците ви заздравеят. Следвайте техниките на вашия зъболекар за миене на зъбите. Начинът, по който миете зъбите си, може да повлияе на лечебния процес.

ЧЗВ за естетично лечение на венците

Какви са ползите от контурирането на венците?

С много просто и лесно докосване усмивката ви се променя незабавно. Това означава, че правим зъбите ви по-видими по време на говорене и усмивка. Пациентът ще има нови, по-естетични, блестящи, бели и приятни усмивки.

Предотвратява се загуба на зъби.

Дължините на зъбите са пропорционални на другите зъби.

Лекуват се зъбните инфекции и се предотвратява повторната им поява.

Наред с естетическите проблеми се решават и проблемите с усмивката.

Тъканите, които поддържат зъбите, възвръщат здравето си.

Кои са подходящите кандидати за контуриране на венците?

Когато пациентите имат твърде много открити венци, когато се усмихват, зъбите им изглеждат по-малки, отколкото трябва да бъдат. С "Контуриране на венците" можем да направим тези зъби значително по-големи, отколкото са били. Пациентите с неравна линия на венците също са кандидати за процедура.

 

Болезнена ли е операцията по контуриране на венците?

Пациентите не усещат нищо по време на операцията. Извършва се с локална анестезия. 

        

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 8.00 до 20.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден