Лазерно избелване на зъбите

                                                           

Лазерното избелване на зъбите е процедура, която се извършва с помощта на специализиран лазерен апарат. Тази техника се използва за отстраняване на петна и избелване на зъбите, като резултатът е невероятно бял и красив цвят на зъбите.

Процедурата на лазерното избелване на зъбите е бърза и безболезнена в сравнение с използването на UV лампи от последно поколение. Първо, стоматологът преглежда устата на пациента за да увери, че зъбите са здрави и няма разрушения или възпаления. След това, ако няма никакви проблеми, стоматологът започва процедурата.

Преди самото избелване, зъбите се почистват внимателно от зъбна плака . След това, на всяко един от зъбите се нанася специална гел, който съдържа химически съставки, специално разработени за избелване на зъбите. Тази гел се активира с помощта на лазерен апарат, който го засилва и допринася за бързото и ефективно избелване.

Важно е да се отбележи, че процедурата е безболезнена, тъй като гелът не прониква в дълбочина във вътрешната част на зъбите. За разлика при избелването с лампи или роботи гела навлиза в дъбочина и може да причини увреди зъбите. Гела действа само върху повърхността им, което означава, че няма никакви ефектни върху нерва или вътрешни части на зъбите. Също така, не съществуват и странични ефекти или увреждания по време на процедурата.

Резултатът от лазерното избелване на зъбите е впечатляващ. Зъбите стават значително по-бели и ярки, като се постига естествен и лъскав вид. Тази процедура може да промени напълно външния вид на устата и да допринесе за по-добро самочувствие и увереност на човека. След процедурата, зъбите на пациента се чувстват по-чисти и блестящи, а и затова се премахва и неприятният дъх.В заключение, лазерното избелване на зъбите е ефективна и безболезнена процедура, която може да промени външния вид и самочувствието на човека. Тази техника е сигурна за здравето и не причинява странични ефекти. Всеки, който търси по-бели и блестящи зъби, може да се възползва от лазерното избелване.

 

      


Лазерното избелване на зъбите  има много предимства пред традиционното избелване с ултравиолетова (УВ) лампа.

Първоначално, лазерното избелване на зъби е много по-бързо от избелването с УВ лампа. Обикновено процесът отнема около 4 до 6 минути, в зависимост от броя на зъбите, които трябва да бъдат избелени. Същевременно, избелването с УВ лампа изисква много повече време, от 40 до 60 минути.

Освен бързото време на процеса, лазерното избелване на зъбите предлага и по-добри резултати. Лазерните лъчи бял светлина проникват по-дълбоко в емайла на зъбите, което позволява отстраняването на по-дълбоките петна и наситеност на цвета. Срещу това, УВ лампата има по-слаба светлина, която не е в състояние да достигне дълбоко в емайла, и резултатът обикновено е по-плитък и по-неустойчив на промяна.

 Друго предимство на лазерното избелване на зъбите се отнася до контролирането на силата на лазера. Лекарят може да регулира силата на лазера, така че да се избегне възможността от влошаване на  цвета на зъбите, което може да се случи при избелване с УВ лампа, особено ако се използва без да се внимава.

Накрая, лазерното избелване на зъби е много по-удобно за пациентите. Процедурата е безболезнена, не изисква анестезия и няма неблагоприятни ефекти или дискомфорт след избелването. Същевременно, избелването с УВ лампа може да предизвика чувствителност на зъбите и раздразнение на венците.

В заключение, лазерното избелване на зъби има много предимства пред избелването с УВ лампа. То осигурява по-бърз процес, по-добри резултати, по-голям контрол върху силата на лазера и е по-удобно за пациентите. Независимо от това, какъв метод се избере, е важно да се консултирате със наш лекар, за да определите най-подходящото избелване за вас.

 

         

 

 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден