Лазерно лечение на гингивит

Може би наскоро сте ходили на стоматологичен преглед и сте получили новината, че имате пародонтоза. Въпреки че никой не иска да открие, че има инфекция на венците, има широка гама от възможности за лечение, които ще зависят от тежестта на вашия случай. Например лазерната пародонтална терапия е по-малко инвазивна опция от хирургията и набира популярност.

 

Разбиране на пародонтозата

Пародонтозата или заболяването на венците е инфекция на поддържащите тъкани и кост, които държат зъбите ви на място. Това е напреднал стадий на инфекция във вашите венци. Ако бъде открит, докато все още е в стадия, известен като гингивит, може да бъде обърнат със стриктна рутинна грижа за устната кухина . Но пародонтозата изисква професионална намеса. Състоянието засяга главно възрастни на 30-те и 40-те години,

Рисковите фактори за пародонтоза включват:

 

Лоша хигиена на устната кухина

Пушенето

Хронични заболявания като диабет

Някои лекарства

Генетична предразположеност

 

Как действа лазерната терапия

Лазерната терапия не е самостоятелно лечение, а работи в комбинация с традиционните терапии. При пародонталната лазерна терапия вашият пародонтолог използва лазер за достъп и отстраняване на възпалената тъкан на венците около корена на вашия зъб. След това премахват зъбния камък и плаката, натрупани под и около линията на венците. След това те използват различен инструмент, за да изгладят всички грапавини по зъба ви над и под линията на венеца. Премахването на тези груби петна намалява шанса вашите зъби и венци да привлекат повече бактерии и да получат бъдещи инфекции.

 

След лазерна терапия устата ви ще се нуждае от време, за да заздравее и регенерира. По време на този процес на заздравяване венците ви трябва да са без инфекции и да могат да се стегнат обратно около зъба ви,

 

Рискове и ползи

Има няколко предимства от използването на лазери за изчистване на болна тъкан на венците. Четирите основни предимства от използването на лазерна терапия за лечение на заболявания на венците са следните:

 

Времето за възстановяване и заздравяване е по-кратко.

Няма да имате нужда от обща анестезия, както понякога се изисква при други форми на дентална хирургия.

Лазерите могат да се насочат към болните зони прецизно и точно.

Има по-малко кървене, болка и подуване, тъй като пародонталната лазерна терапия е по-малко инвазивна от обикновената хирургия.

 

Разходи и застрахователно покритие

Цената на лазерното лечение на венците зависи изцяло от степента на вашите нужди и тежестта на вашата пародонтална инфекция. Вашият дентален специалист обикновено няма да се ангажира с цена, докато не има възможност да ви прегледа.

 

Стоматологични грижи след терапия

Като цяло може да изпитате следните симптоми непосредствено след лазерна пародонтална терапия:

Промяна в цвета на тъканта на венците.

Леко кървене и подуване около мястото на лазера.

Известна болезненост или чувствителност на зъбите.

Неприятен вкус от предписана вода за уста.

Препоръчваме ви да ядете меки, но питателни храни, докато се възстановявате. Стоенето далеч от изключително горещи и пикантни ястия, както и дъвки, твърди бонбони, бисквитки, чипс и други хрупкави храни .

При ранните етапи на гингивално възпаление на венците, зъбните венци най-често се лекуват с обширни почиствания за премахване на зъбната плака и с инструкции за повишаване на ежедневната орална хигиена - ежедневно четкане и почистване с конец, използване на електрическа четка за зъбите и антибактериални води за уста . Това са най-общи и стандартни методи, когато заболяването е в начален стадий.

Но ако гингивитът прогресира, операцията е най-ефективната форма на лечение. Най-честата форма на хирургия за изпратена на венците е гингивалната хирургия. Това включва зъболекарят да разреже венците, за да ги отдръпне от зъбите и да извърши дълбоко почистване, за да елиминира натрупалата се плака и бактериите. Това е обичайно лечение за хора с умерено до тежко пародонтално лечение. Традиционната хирургия на венците включва разрези и конци, които често остават видими промени в усмивката ви.

Но сега, с лазерната технология, има минимално инвазивна операция, при която не се налага отстраняване на тъканта на венците, без хирургически интервенции, без болка и без белези. В лазерната пародонтална терапия ние използваме малко лазерно влакно, колкото човешки косъм, с което насочваме мощен лазерен лъч директно към бактериалните колонии и заразените болни тъкани, без да засягаме здравата тъкан. Няма кървене и шевове, защото не се правят разрези. Като цяло лечението с лазер е много щадящо и не уврежда съседните тъкани, а напротив - подхранва ги и стимулира бързото им възстановяване.

 

 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден