Лазерно лечение на коренови канали

 

Лазерното кореново лечение на кореновите канали е най доброто и качествено лечение което протича с 99% успеваемост. То е доста по сложното от стандартното кореново лечение, защото тук се прилага и лазер което е доста сложна манипулация.

При лазерният метод след отварянето на зъбната пулпа се пристъпва към изваждането под упойка на нерва което е безболезнено спрямо стандартната процедура.  Обработва се  с  ендомотор а не с ръчни инструменти при които се допускат грешки счупване на инструмент или перфорация на зъбния корен което  е фатално.

Защо е толкова важно обработката с ендо мотор и апекс локатор а не с ръчни инструменти?

Ендомоторите  използват специални гъвкави и меки инструменти които не се чупят като ръчните .

Едва след изваждането на нерва и почистването на кореновия канал идва работата с лазера. Лечението с лазера изисква специални познания и умения за работа с лазер. При обикновеното лечение има много упорити бактерии на които не може да се противодейства и се получават пропуски, които водят до неуспешно лечение. При използването на лазер се комбинира с специални препарати  единия препарат унищожава бактериалната мембрана а другия им действа на бактериалното ядро и ги унищожава. Препаратите са силно течливи  и са напълно безвредни навлизат навсякъде в зъбния канал и се активират само и единствено от лазерния лъч като унищожават всички бактерии на 100% . И така се постига напълно успешно лечение на кореновите канали с лазер. След което се пристъпва запълването на кореновите канали с топла кондензация  щприцване с термо пистолет. След това се прави  щифтово изграждане на зъбното пънче или коронкова част. От съществено значение за клиниката да има микроскопски очила или поне микроскоп защото в повечето случай има неща които не могат а се вият с просто око за да се проведе правилно лечение . Ако имате проблеми със  зъбите си то може спокойно да ни се доверите.

 

 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден