Премахване на зъбен камък и лазерно хигиенизиране на венците

    премахване на зъбен камък и зъбна плака        

 

Премахването на зъбен камък и лазерното хигиенизиране на венците са две процедури, които се извършват в стоматологичния кабинет и са от съществено значение за поддържането на добро здраве на устната кухина.

Зъбният камък е твърд натрупване от минерални соли и бактериално нарастване върху повърхността на зъбите. Това нарастване е резултат от неправилна или непълна хигиена на устната кухина и може да доведе до различни проблеми със здравето на устата. Зъбният камък е видим с  око и се представя като жълтеникави или кафяви налепи по дъното на зъбните редове и около венците.

Процедурата за премахване на зъбен камък се извършва от стоматолог или хигиенист и включва използването на специални инструменти, като ултразвуков скалър и стоматологични кюрети, за да се отстрани зъбният камък от повърхността на зъбите. Тази процедура може да се осъществи при леката форма на зъбен камък или при начална степен на пародонтална болест.

Лазерното хигиенизиране на венците е разширена и модерна процедура, която се използва във връзка с премахване на зъбен камък. Тази техника използва интензивна светлина, точно насочена към засегнатия участък от венците и в положителния случай наличието на бактерии, използва и ултразвуков шпател. Лазерното хигиенизиране на венците помага за дезинфекция и премахване на бактериите и стимулиране на здравият растеж на тъканите.

В сравнение с класическите методи за лечение на зъбни проблеми, лазерното хигиенизиране на венците има няколко предимства. То е по-ефективно, по-бързо и по-малко болезнено. Процедурата също така е много прецизна и предлага доста по-кратко време за възстановяване.

За да поддържате здрави венци и да предотвратите проблеми със зъбния камък, е важно да поддържате редовна хигиена на устната кухина. Това включва два пъти дневно четене на зъби с мека четка и редовно посещение на стоматолог и хигиенист за професионално почистване и контрол на устната кухина. Те също така могат да ви дадат инструкции за правилна и редовна хигиена на устната кухина, както и да ви предложат необходимите продукти за поддръжка и предпазване на устната кухина.

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

  • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
  • Събота: почивен ден
  • Неделя: почивен ден