Металокерамика коронки и мостове

Металокерамичните коронки и мостове са най-разпространения метод за лечение на липсващи или силно разрушени зъби. В много случаи металокерамиката е предпочитана заради  изгодната цена. Но зад тази изгодна цена се крият и някои опасности  като непоносимост към  метала и предизвикване на алергии от повечето пациенти . Има и пациенти които понасят  перфектно лечението с металакерамика.   Ако търсите нещо наистина добро и безвредно за вас трябва да погледнете за циркониевите зъби които предлага в нашата клиника SBC Denal - циркониеви зъби на цената на металокерамиката. Това е изключително изгодно за всички пациенти такива с алергии и без алергиии. Металокерамиката представлява  казано най-просто една метална конструкция, която обхваща и покрива зъбите и осигурява здравината за керамиката, която после се нанася отгоре за естетика. За провеждане на успешното лечение с металокерамични коронки и мостове е важно да се вземе в предвид от какъв вид сплав е изработен металния скелет, върху който се нанася металокерамиката.

металокерамика, металокерамични коронки и мостове, металокерамика коронка, металокерамика мост, циркониеви коронки и мостове, най-добрата металокерамика, зъбни коронки и мостове, прескерамика, цирконий , счупен зъб, металокерамика на зъб, Коронка металокерамика цена, Коронка, металокерамика цена, Колко издържа металокерамиката , Бленд металокерамика,  Счупен зъб металокерамика, Металокерамика цени 2019 , Зъбен мост цени, Смяна на металокерамика, Цирконий или металокерамика,          металокерамика, металокерамични коронки и мостове, металокерамика коронка, металокерамика мост, циркониеви коронки и мостове, най-добрата металокерамика, зъбни коронки и мостове, прескерамика, цирконий , счупен зъб, металокерамика на зъб, Коронка металокерамика цена, Коронка, металокерамика цена, Колко издържа металокерамиката , Бленд металокерамика,  Счупен зъб металокерамика, Металокерамика цени 2019 , Зъбен мост цени, Смяна на металокерамика, Цирконий или металокерамика,

МЕТАЛОКЕРАМИЧНИ МОСТОВЕ И КОРОНКИ. ВИДОВЕТЕ СПЛАВИ ЗА МЕТАЛОКЕРАМИКА

Основно сплавите са благородни (златни) и неблагородни (никел-хромови и кобалт-хромови сплави). Златните сплави са много добър вариант, но са със висока цена и затова се използват масово никел-хромовите и кобалт-хромовите сплави които са с по добра цена за металокерамичните коронки. Тук трябва да се внимава за вида сплав защото никел-хромовата сплав за металокерамика е токсична и предизвиква алергии и отдръпване ва венците, с което се компрометира цялото лечение. Никелът и берилият, които се съдържат в метала, е доказано че са силно токсични и трябват да се избягват. В SBC DENTAL не се прави компромис със здравето на своите пациенти и затова вместо металокерамика предлагаме цирконий които е безвреден. Вече не е нужно човек да се трови с металокерамични коронки и мостовесплави а може да си сложи или подмени старите металокерамики с циркониеви безвредни зъбни коронки.  

ПОДГОТОВКА НА ЗЪБИТЕ ЗА МЕТАЛОКЕРАМИКА. ВИДОВЕ ИЗПИЛЯВАНЕ НА ЗЪБИТЕ ЗА МЕТАЛОКЕРАМИКА

Друг важен етап от лечението с металакерамични коронки и мостове  е това как зъбите са изпилени, тоест прагова препарация или тангенциална препарация. Правилният метод за изпиляване за металокерамични конструкции е праговата препарация. На  металокерамика  задължително трябва да се прави прагова препарация, за да няма усложнения ката отдръпване на венците и спукване или падане на керамиката .

1.  отчупена металокерамика, счупена металокерамика, отдръпнат венец, мост цени, Смяна на металокерамика, Цирконий или металокерамика,  2.   отчупена металокерамика, счупена металокерамика, отдръпнат венец, мост цени, Смяна на металокерамика, Цирконий или металокерамика, 3.   отчупена металокерамика, счупена металокерамика, отдръпнат венец, мост цени, Смяна на металокерамика, Цирконий или металокерамика,

                 

1. Отчупена, паднала металокерамика                            

2. Възпален, оголен и отдръпнат венец                        

3. Счупена металокерамика

Въпреки това, масово се работи тангенциална препарация - тя е проста и лесна за работа  затова е предпочитана . Затова в нашата клиника сме подбрали да работят по-млади специалисти, които са обучени да работят само прагова препарация, за да не се допускат груби грешки и нарушаване на правилния протокол за поставяне на металокерамични коронки и мостове. Керамиката която използваме е немска, което е гарант за качество.

КЪДЕ И КОЙ ИЗРАБОТВА НАШИТЕ МЕТАЛОКЕРАМИЧНИ КОРОНКИ И МОСТОВЕ

Основен и най-важен фактор за качеството на металокерамичните зъбни конструкции е зъботехническата лаборатория, която изработва металокерамиката. Самите металокерамични коронки и мостове се изработва изцяло от зъботехник, от начало до край, а не от зъболекар. Металокерамичните коронки и мостове се предават на зъболекаря, който само ги поставя и залепва. Затова е важно при избора на клиника, тя да има собствена зъботехническа лаборатория, за да бъде всичко максимално точно и на добра цена. Ако една клиника няма собствена зъботехническа лаборатория, тя дава поръчки на външна такава лаборатория и става прекупчик на металокерамиката; от там расте цената и качеството е съмнително.

МЕТАЛОКЕРАМИЧНИТЕ КОРОНКИ И МОСТОВЕ ЛИ СА НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОР?

Като цяло металокерамиката за нас вече представлява остаряла и не дотам добра методика за лечение изживяла си е времето. Металокерамиката вече не може да покрива новите изисквания за естетика, които предлагат новите модерни технологии, като циркониевите коронки и мостове. Новите коронки и мостови са в пъти по-добри и по-качествени от старата металокерамика. Циркониевите коронки и мостове са абсолютно био поносими и не предизвикват алергии. При циркониевите  коронки и мостове няма метал, металът е токсичен. Ние от дентален център SBC DENTAL вече сме преустановили  използването на металокерамика в нашата клиника. Вместо металокерамика, ние предлагаме нещо много по-добро на своите пациенти - циркониеви коронки и мостове . Всички ще кажат: "Да, но те са много скъпи."  Да, така е, и затова ние предлагаме циркониеви коронки  и мостове на цената на металокерамиката. Така циркониевите коронки и мостове вече са много по-достъпни за всички пациенти на SBC DENTAL. Нашите пациенти могат да получат циркониеви коронки и мостове на изгодна цена, без увреждане на здравето с металокерамика. Ако наш пациент държи да си сложи металокерамика това не е проблем, тъй като нашата лаборатория непрекъснато произвежда по поръчка металокерамични коронки и мостове за други дентални клиники и зъболекарски кабинети.

 Ако ви интересува как става изработването на металакерамичните коронки и мостове може да погледнете ТУК >>>

 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

 • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
 • Събота: почивен ден
 • Неделя: почивен ден