Вадене на зъби - екстракция

Налага се да ви бъде изваден зъб? Ето няколко причини да изберете SBC Dental за вадене на зъбите ви:

 • Ще извадим зъбите ви без НИКАКВА болка, защото използваме система за компютърно обезболяване. Без болка, без изтръпване на устните и без прехапване
 • След изваждането на зъбът, ще поставим при необходимост костообразуваща присадка, което предотвратява стопяването на костта
 • Ще обработим екстракционната рана с лазер, с което веднага ще спрем кървенето и ще ускорим в пъти времето за заздравяване

 

Често пациентите мислят, че ваденето на зъб е незначителна и рутинна манипулация в зъболечението и всеки зъболекар би се справил еднакво добре. Всъщност това съвсем не е така. 

Какво е важно при вадене на зъб?

Компютърна упойка

 • Ние в SBC Dental работим с уникална компютърно контролирана  система за обезболяване, с която можем да поставяме упойка без никаква болка, дори и при възпалени зъби с гной. При всички други анестезии, които се използват масово, е почти невъзможно да се анестезират (обезболят) възпалени с гнойни огнища зъби и манипулциите са изключително болезнени, като "дране на живо". В тези тежки случаи обезболяване може да се постигне само с компютърна анестезия. 
 • При компютърната анестезия няма болка, анестезията настъпва веднага, без да се изчаква. При самото поставяне на упойката пациента не изпитва болка от убождането. Няма изтръпване на езика и бузите и няма опасност от прехапване. При екстракции (вадене на зъби) няма болка, пациента се обезболява напълно, дори и при вадене на мъдрец. 
 • При компютърната анестезия използваме специални атравматични игли, което спомага за комфорта на пациента. Не на последно място, при компютърната анестезия използваме два пъти по-малко количество упойващо вещество, което е от огромно значение за пациенти с придружаващи хронични заболявания (хипертония и др.)

 

Планиране на последващо протезиране

Изваждането на зъбът или зъбите не е еднократна незначителна манипулация! Изваждането на зъб е манипулация, която е много важен фактор за успешно последващо протетично лечение на пациента - например поставяне на зъбна протеза, поставяне на зъбна коронка-мост, поставяне на имплант и т.н.

 • Екстрахираме зъбите максимално атравматично, за да запазим костта и венеца
 • При необходимост поставяме в екстационната рана (мястото, в което е стоял зъбът) костообразуваща присадка, което предотвратява стопяването на костта.
 • Ще обработим екстракционната рана с лазер, с което веднага ще спрем кървенето и ще ускорим в пъти времето за заздравяване

Изваждане на зъб - цена. Колко ще струва изваждането на зъби?

Всеки пациент първо и основно се интересува от това, което е напълно разбираемо. При нас в SBC Dental, въпреки че сме инвестирали в скъпа лазерна апаратура и апаратура за компютърна анестезия, цените за вадене на зъб не се отличават от общо приетите. В манипулацията вадене на зъб при нас в цената е включена цената на упойката. Цената за вадене на зъб е крайна и ние не таксуваме пациентите допълнително за поставяне на упойка. Дори и при изважднето на мъдрец, в цената за вадене на мъдрец анестезията е включена.

При нас при ваденето на зъб, дори и при изваждане на мъдреци, не е необходимо да се прилага пълна упойка, защото компютърната анестезия замества успешно пълната упойка.

 


Въпреки всичко това, когато имате силно повреден зъб, ние първо ще се стремим да го поправи и да спасим зъба, като използваме различни съвременни методи и техники за лечение, например лазерно лечение на кореновите канали ,  изграждане на дълбоко разрушеният зъб с фиброгласни щифтове и "обличане" CAD/CAM циркониеви корони.

Ние в SBC Dental вземаме решение да извадим даден зъб само в краен случай, т. е. когато няма никакви други алтернативи за лечение.

До екстракция – изваждане на зъб обикновено прибягваме, когато зъбът е много силно разклатен или когато зъбът е много увреден и силно разрушен под венечната тъкан /счупен под венеца/ и затова не може да бъде лекуван. Ако все пак неизбежно се налага да извадим зъбът ви, SBC Dental e правилното място.


 

Внимание: Не прибързвайте да вземата решение за вадене на зъб или зъби. Често пъти ние в SBC Dental успешно се справяме с лечението на проблемни зъби, които са диагностицирани от други специалисти като „неспасяеми“. Можете да се свържете с нас на тел. 0886 067758 за консултация или второ мнение.

Също така бихме искали да обърнем внимание на пациентите със силно разклатени зъби да не вадят зъбите си сами, тъй като това крие рискове, например, възможно е да се развие инфекция, възможно е част от зъбът да се отчупи и да остане в челюстта, в следствие на което ще се развие абсцес или киста. Също така при последващо протезиране ще има редица проблеми с лошо оформеното протезно поле на венеца.

 

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

 • Понеделник - Петък: от 8.00 до 20.00 часа
 • Събота: почивен ден
 • Неделя: почивен ден