Циркониеви фасети цена

 

Какво представляват зъбните фасети?
Какво е цирконий?
Циркониевите фасети по-добри ли са?

Какви са другите предимства на циркониеви фасети?
Какви са недостатъците на циркониевите фасети?
Каква е процедурата за поставяне на циркониеви фасети?

Колко струват циркониевите фасети? Цена на фасети в София?
Циркониеви фасети срещу порцелановите фасети и Emax фасетите - кои фасети са най-добри?

Какво представляват фасетите?

Ако искате да подобрите усмивката си, зъбните фасети са идеално решение, което да ви помогне да постигнете желаната визия. Фасетите представляват тънки покрития, които се поставят върху предната част на вашия зъб и изглеждат като естествени зъби. Фасетите могат да се използват за коригиране на широк спектър от проблеми със зъбите, включително оцветени, начупени, изкривени или повредени зъби. Фасетите дори могат да помогнат за прикриване на неравности между зъбите.

Какви видове зъбни фасети има?

Най-често срещаните видове фасети включват:

 • Порцеланови фасети - такива са керамичните фасети, Emax фасетите, фелдшпатните фасети
 • Композитни фасети - това е фотополимерно изграждане на зъбите, по-известно като бондинг.  Бондингът представлява изграждане бюджетни фотополимерни фасети, които  нямат добро ниво на издръжливост. Те са по-склонни към оцветяване и настъргване с течение на времето.
 • Циркониеви фасети 

*** В SBC Dental можем да изработим по желание на пациента всички видове зъбни фасети, защото разполагаме със съвременна зъботехническа лаборатория, която може да изработи всичко. Но, с времето циркониевите фасети се наложиха като най-добрите фасети, поради високите си качества, недостижими за останалите видове фасети.

Какво е цирконий?

Два фактора ще ви помогнат да разберете по-добре какво представлява цирконият.  От една страна цирконият е супер здрав материал и е доста подобен на титана по отношение на неговите свойства.  От друга страна обаче цирконият притежава прекрасен естетичен вид, много близък до вида на естествената зъбна структура.

Циркониевите фасети добри ли са? Циркониевите фасети по-добри ли са от другите фасети?

Едно твърдо ДА! Защо?
1. Здравината на циркониевите фасети е ненадмината!
Цирконият с право е наричан „бяла стомана“, тъй като е най-здравият керамичен материал. Всъщност, цирконият е 10 пъти по-здрав от вашия зъбен емайл.
2. Те са издръжливи!
Циркониевите фасети могат да издържат между дълги години, с подходяща грижа, разбира се.
3. Напълно биосъвместими са!
Цирконият е най-биосъвместимият дентален материал. Това означава, че цирконият няма да реагира на никакви химикали в устата ви. Поради липсата на метални подструктури, циркониевите фасети не причиняват алергии като рецесия на венците, подуване, кървене и др., които порцелановите фасети биха могли да причинят понякога.

Какви са другите предимства на циркониевите фасети?

Циркониевите фасети са възможно най-естествени и се съчетават отлично с останалите ви зъби.
Циркониевите фасети имат много по-добра устойчивост към петна, причинени от употреба на чай, кафе, някои храни и дори никотин.
Циркониевите зъбни фасети имат висока устойчивост на умора. Те не се чупят лесно, за разлика от порцелановите фасети!
Циркониевите фасети издържат на дъвкателното налягане. Може да се използва дори за задни зъби!
Циркониевите фасети са с гладка външна част. Това означава ниска до никаква абразия на околните зъби и венци.
Неповторим комфорт! Циркониевите фасети са толкова удобни, че дори няма да разберете, че са там.

Какви са недостатъците на циркониевите фасети?

1. Поставянето на циркониевите фасети не е лесна процедура - изисква високо ниво на опит, тъй като е различно от процедурите за поставяне на други видове зъбни фасети. Ние в SBC Dental разполагаме с компетентен екип от опитни зъболекари и опитни зъботехници.

2. При другите зъболекари циркониевите фасети са по-скъпи от останалите видове фасети. Но ние в SBC Dental сме разрешили и този проблем! Така че, при нас можете да получите най-евтините, но и най-качествените циркониеви фасети на най-добрата цена в България, а именно - 460 лева за един брой фасета! Циркониеви фасети на цена без конкуренция!

Каква е процедурата за циркониевите фасети?

Ние в SBC Dental следваме стриктно утвърденият от нас протокол за поставяне на циркониеви фасети.

 • Първо, преди да пристъпим към процедурата, нашите експерти ще извършат детайлен преглед на вашите зъби, за да преценят дали имате зъбни кариеси, заболяване на венците или други проблеми със зъбите. Това ще ни помогне да установим дали циркониевите фасетите са правилният вариант за вас.
 • Ние също така ще обсъдим вашите представи, очаквания и предпочитания, след което ще планираме усмивката ви с помощта на нашия софтуер за компютърен дизайн на усмивка. 
 • Следващата стъпка е поставяне на специална напълно безболезнена компютърна анестезия (упойка). Не се притеснявайте! Няма да почувствате никаква болка! И едва след това ще пристъпим към подготовката на вашите зъби за поставяне на фасети.
 • Какво следва след това? Може би сте чували за вземане на отпечатък или мярка от зъбите? Нищо подобно! Ние в SBC Dental практикуваме наистина СЪВРЕМЕННО зъболечение, за разлика от повечето колеги в България, ние НЕ РАБОТИМ по остарели методи и с остарели технологии. Ние ще снемем дигитални данни от вашите зъби с помощта на 3D интраорален скенер - това е най-иновативният метод в световен мащаб. 
 • Междувременно, при желание на пациента, ще поставим временни фасети 
 • Накрая ще поставим постоянните ви фасети. Ние в SBC Dental имаме специален протокол за поставяне на циркониевите фасети. Използваме специален цимент-лепило за циркониевите фасети. Този специален цимент за фасети притежава важни характеристики - той едновременно ецва,  с което повишава многократно адхезията и в същото време залепва фасетата и така всичко става много здраво и качествено. Най-важното е че този наш цимент за фасети съдържа флуор, който отделя през цялото време и не позволява да се образуват кариеси  и тъмни ивици между фасетата и зъба, което е често срещан проблем при поставянето на повечето фасети. За това лепилото за фасети е от съществено значение.

Циркониеви фасети срещу порцелановите фасети и Emax фасетите - кои фасети са най-добри?

Кой вид фасети са най-добри? От гледна точка на издръжливостта на фасетите, порцелановите(керамичните) фасети издържат около 10 години, а композитните фасети (бондинг) имат живот едва около 4 – 5 години. Фотополимерните фасети (композитните фасети - бондинги) и керамичните фасети  обаче имат и своите недостатъци. Това са високата им цена, която ги прави недостъпни за много от хората. Друг недостатък на композитните бондинги и керамичните фасети е невъзможността да се поправят при счупване и нуждата от подмяна на цялата фасета. В SBC Dental циркониевите фасети и всички зъбни конструкции се изработват по най-съвременни дигитални стандарти и при евентуално повреждане на някоя фасета, ние можем да направим напълно идентично нейно копие, без  да се налага преработка на другите фасети. Не на последно място, цената на циркониевите фасети при нас в SBC Dental е без конкуренция и напълно достъпна.

 

Защо да изберете циркониевите фасети на SBC Dental ?

 • Ние ви предлагаме най-добрите фасети – не керамични, не фотополимерни, не пластмасови или някакви други, а циркониеви фасети – фасети от най-висок клас.
 • При нас получавате циркониеви фасети на най-изгодната цена в София и в цяла България на цена от 460 лв.
 • При поставяне на циркониеви фасети вие можете да се възползвате от избелване на зъбите ви на страхотна преференциална цена. При нас избелването на зъби се прави с ЛАЗЕР, а не с UV лампа, както в повечето други клинки.

С какво е по-добро и по-различно лазерното избелване на зъби? Избелването с ЛАЗЕР става в пъти по-бързо от другите избелващи системи като Zoom, Bеyond и други подобни, защото всички те са просто UV лампи, а не ЛАЗЕР, и процедурата при тях е много по-дълга, над 30 минути и повече. При такива продължителни процедури има риск от увреждане на зъбният емайл. Още за ЛАЗЕРНОТО избелване на зъби в SBC Dental можете да научите тук >>

 
Какви видове зъбни фасети има

Плюсовете и минусите на циркониеви фасети

Процедура и разходи за поставяне на циркониеви фасети

Циркониеви фасети срещу порцелановите фасети и Emax фасетите. Кои фасети са по-добри?

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БИ СИ

Ние предлагаме цялостно и комплексно обслужване на своите пациенти във всички области на денталната медицина.

Нашата главна цел е да направим Вашето зъболечение КАЧЕСТВЕНО, ПРИЯТНО, УДОБНО и БЕЗБОЛЕЗНЕНО.

Адрес:

ул. Александър Македонски 2
гр. София
+359 886 06 77 58
+359 887 46 83 30

Работно време

.

 • Понеделник - Петък: от 10.00 до 19.00 часа
 • Събота: почивен ден
 • Неделя: почивен ден